חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים

גבינת אדם הולנדית

שם לועזי : Edam Cheese

גבינת אדם הולנדית גבינת אדם היא גבינת חלב בקר צהובה, חצי קשה, שמוצאה בעיר אדם בהולנד. העובדה כי היא נוחה לאחסון ויכולה להישמר זמן רב ללא קירור, הפכה אותה לאחת הגבינות הפופולריות ביותר בעולם בין המאה 14 ועד המאה 18, כשיורדי ים וצליינים נהגו לקחת אותה איתם במסעותיהם לקולוניות רחוקות. גבינת האדם, השתנתה עם השנים, והחל מהמאה ה-19 הפסיקו לייצר אותה מחלב מלא מה שהוריד את אחוזי השומן שלה, והפך את טעמה לעדין יותר. האדם מגיעה לרוב בצורת כדור גבינה עטוף בשעווה אדומה או צהובה, או במידה ותהליך הישון שלה עלה על 17 שבועות- בשעווה שחורה. היא מכילה לרוב אחוזי שומן נמוכים יחסית (בסביבות 28%), מה שהופך אותה לגבינה חצי קשה בניגוד לצ'דר או לגאודה עתירות השומן. טעמה עדין ומעט מלוח, והיא כמעט חסרת ריח. כמו שאר הגבינות, יישון ממושך יותר, יקשה אותה ויחריף את טעמיה וריחה. את גבינת האדם נוהגים לאכול בפרוסות עם קרקרים או לחם, וגם כתוספת לפרי. גם כיום נחשבת גבינת האדם לאחת הגבינות הנפוצות ביותר בארצות הברית ובצפון אירופה, היא הגבינה הפופולרית ביותר בצ'כיה, נחשבת מעדן בספרד ודרום אמריקה, ומהווה מרכיב הכרחי בסעודת חג המולד בפיליפינים.
שמות נוספים : Edammer






חפש ערך במילון האוכל :
חיפוש במילון אוכל לפי הא"ב :
  א   ב   ג   ד   ה   ו   ז   ח   ט   י   כ   ל   מ   נ   ס   ע   פ   צ   ק   ר   ש   ת
מילון אוכל


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים